Woonhuis

Capelle aan de IJssel

Architect

Atelier 3 Architecten

Jaar van uitvoering

2013

Opdrachtgever

Familie van Kralingen

Klant aan het woord

Bouwbedrijf Van der Helden is ons aangeraden door architectenbureau Atelier 3. Uit vier aanbieders hebben wij hen gekozen om de scherpe prijs en hun goede naam. Toen we het bedrijf in Ophemert bezochten, en daar een oriënterend gesprek hadden met de directie, werden we bevestigd in onze keuze. Het voelde goed! Dit zijn vriendelijke, nette en serieuze vakmensen met een schat aan ervaring. De bouw van onze woning, op de plaats waar vorig jaar nog mijn ouders woonden (en daarvoor mijn opa en oma) startte in de sneeuw in december 2012. Dat leidde aanvankelijk tot een redelijk aantal onwerkbare dagen, hoewel ook op die dagen de mannen wel vaak op de bouw aanwezig waren. Het droge voorjaar en de mooie zomerperiode pakten goed uit voor het metsel- en timmerwerk. Wij hebben de bouw op de voet gevolgd en omdat het maar 10 minuten van ons oude huis verwijderd was, waren we er bijna wekelijks. En altijd was er even tijd om te vertellen waar ze mee bezig waren of waar ze tegen aan liepen en wat ze daarop bedacht hadden. Voorbeeld hiervan zijn de koofjes in de spil van de trap die na de plaatsing van de trap, door de timmerman in zijn avonduren zijn gemaakt. Dit maakt de eiken trap in het witte trappenhuis nog mooier. Elke vier weken is er vergaderd tijdens het bouwproces. De meeste vergaderingen vonden plaats in de keet op de bouwplaats. Ter plekke werden keuzemogelijkheden voorgelegd, kleine wijzigingen doorgesproken en uitgevoerd werk getoond. Buiten de bouwvergaderingen is veel overlegd via email en telefoon. Altijd is snel en doeltreffend gereageerd door projectleiding en de verantwoordelijke vakmensen. Niet alles liep direct zoals het moest zijn, maar het uiteindelijke resultaat is schitterend. Er is een huis ontstaan zoals wij dat voor ogen hadden. Ruim, licht en passend in deze landelijke omgeving. Prachtig is de combinatie van witte muren, antracietkleurige deuren en oranje pannen. We wonen er met heel veel plezier. De zolderkamers en de badkamer met daarin het balkenwerk duidelijk zichtbaar, zijn zelfs nog mooier uitgepakt dan we hadden voorzien. En ook voor de schoorsteen krijgen we regelmatig een compliment! Waar wij zeer over te spreken zijn, is de ‘nazorg’ van Van der Helden en hun onderaannemers. Als er iets hapert, wordt daarop direct gereageerd en staat een dag later een vakman voor de deur.

Bouwen met Van der Helden

Bouwbedrijf Van der Helden is al meer dan 50 jaar actief in de bouwbranche. Wij zijn gevestigd in een ruim nieuwbouwpand op het industrieterrein “De Geer” in Ophemert. Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw en renovatie projecten en bouwen graag met duurzame aandacht. Wilt u met ons bouwen? Neem dan contact met ons op!

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten of ons laatste nieuws volgen? Neem dan een kijkje op onze Facebook pagina! Hier delen wij de door ons opgeleverde projecten en vertellen we u graag over de ontwikkelingen bij bouwbedrijf Van der Helden!

Deel dit bericht met uw familie en vrienden