Uitgelicht: Woning aan de Vest 3

Dordrecht

Architect

Roelof Krijgsman

Jaar van uitvoering

2016-2017

Opdrachtgever

Familie Van den Bergh

Klant aan het woord

In 2014 hebben we het geluk gehad om een bouwkavel te kunnen bemachtigen in het oude centrum van de mooie stad Dordrecht. Als ‘zelfbouwers’ zijn we onder leiding van onze architect gestart met het tekenen van een moderne toekomstbestendig stadswoning passend in het oude stadsbeeld. De bouw van onze woning maakte onderdeel uit van een ‘zelfbouwproject’ van in totaal 4 totaal verschillende maar toch geschakelde stadswoningen. Dit alles geheel volgens onze persoonlijke wensen en de stringente eisen van de stad Dordrecht. Voor de uitvoering van de bouw hebben we gekozen voor een aanbesteding. Een hele uitdaging om een aannemer te vinden die het vertrouwen geeft om zo’n complex project naar ieders tevredenheid te kunnen uitvoeren. Bij van der Helden is het ons gelukt 10 maanden lang heeft het bouwteam hard en zorgvuldig gewerkt. Onder de nieuwsgierige blikken van ons, vele Dordtenaren en ambtenaren is er een geweldig huis neergezet. Strak van buiten met gevoel voor detail van binnen. Het werken met een betrokken bouwteam en het 4-wekelijke bouwoverleg met de projectleider, de opzichter en de architect hebben daar zeker aan bijgedragen. We kijken er met veel plezier naar terug. Ging alles dan zo voorspoedig? Welnee, als zelfbouwers hebben we om de nodige tussentijdse aanpassingen gevraagd. Veelal gericht op details maar soms ook op de totale uitstraling van het huis. Onze verzoeken zijn altijd serieus besproken en waar mogelijk ook naar wens uitgevoerd. Vaak met de geruststellende uitspraak ‘het komt goed’ of de gevleugelde woorden ‘gelijk is ongelijk’. Voor ons een bewijs van gedegen kennis, flexibiliteit en klantgerichtheid bij van der Helden. Aandachtspunt in een ‘zelfbouwproject’ blijft voor ons wel de samenwerking met de onderaannemers. Als ‘zelfbouwer’ merk je dat je invloed beperkt is op het door hen uitgevoerde werk. Neemt niet weg dat het eindresultaat er mede dankzij de interventies van de projectleider er mag zijn. Inmiddels wonen we 100 dagen in ons mooie nieuwe huis. Dagelijks stoppen Dordtenaren in onze straat en kijken met bewonderende blikken naar het resultaat. Opvallend is hun ranking van de 4 totaal verschillende woningen. Als ‘zelfbouwers’ bewonderen we eenieders woning en genieten we van het totaalplaatje. Onze gasten zijn blij verrast. Het (t)huis is voor ons heel vertrouwd. Eigenlijk precies zoals we ruim 3 jaar geleden met onze architect zijn begonnen aan onze keukentafel. We hopen hier nog heel lang te mogen wonen.

Bouwen met Van der Helden

Bouwbedrijf Van der Helden is al meer dan 50 jaar actief in de bouwbranche. Wij zijn gevestigd in een ruim nieuwbouwpand op het industrieterrein “De Geer” in Ophemert. Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw en renovatie projecten en bouwen graag met duurzame aandacht. Wilt u met ons bouwen? Neem dan contact met ons op!

Wilt u op de hoogte blijven van onze projecten of ons laatste nieuws volgen? Neem dan een kijkje op onze Facebook pagina! Hier delen wij de door ons opgeleverde projecten en vertellen we u graag over de ontwikkelingen bij bouwbedrijf Van der Helden!

Deel dit bericht met uw familie en vrienden