Pauline Kreeft – Creatieve uitbreiding woning in Tiel


Reactie Pauline Kreeft
Creatieve uitbreiding woning in Tiel, 2017-2018

Wij zijn met Wim van der Helden (via goede PR in onze sociale kring) in gesprek gegaan in maart 2017, dit vanuit onze wens om onze woning uit te breiden. 
Doel van de woninguitbreiding: meer leefruimte, een extra badkamer, werkruimte en een logeerplek. Vooral ook de mogelijkheid om de extra leefruimte een alternatieve bestemming te kunnen geven in de toekomst, uit hoofde van mantelzorg of het creëren van een extra slaapkamer. Naast deze wensen stond nog 1 belangrijk item centraal: verbonden zijn en blijven met onze fijne tuin. Wij vonden het heel spannend om een deel van de tuin “in te leveren”. Adri Luiken (architect) overtuigde ons van meer tuinbeleving na de aanbouw, door o.a. het gebruik van veel glas en nieuwe terrassen.   

Na de 1e oriëntatie met Wim heeft hij ons in contact gebracht met Adri Luiken, architect. Adri heeft onze wensen zorgvuldig vertaald in schetsen en uiteindelijk zijn we tot een definitieve tekening gekomen. Dit is een intensief traject geweest en hier is veel tijd geïnvesteerd. Plezierig is dat vooraf het bouwplan door Adri getoetst werd bij de welstand, hetgeen zekerheid biedt om echt verder te gaan met de plannen.   
Vervolgens hebben we met Wim het bouwplan gemaakt, aanneemovereenkomst afgestemd en is de verbouwing eind september 2017 van start gegaan.  Omdat we van te voren samen met Wim en Adri veel aandacht hebben besteed aan het hele project (met veel details), is voor ons de verbouwingsperiode zeer ontspannen verlopen. Iedere week weer benieuwd naar de voortgang, we hebben er plezier in gehad. Ons werd al snel duidelijk dat we met kundige en flexibele werknemers te maken hadden. Gedurende de verbouwing hebben we een aantal van onze wensen aangevuld en gewijzigd. Het leuke was dat iedereen betrokkenheid uitstraalde en meedacht in oplossingen en ideeën. Het voelde bijna als een gezamenlijk project.
Wij zijn gelukkig met het eindresultaat, het is iedere dag genieten en het voelt vanaf de eerste dag alsof het altijd zo is geweest.