Klant aan het woord – Anne Floor Macaré

Interview met opdrachtgever Anne Floor Macaré
Verbouwing monumentale T- boerderij Kerk-Avezaath, 2012-2013

“Bij de verbouwing van deze monumentale boerderij wilde ik graag met een aannemer uit de buurt werken, en ben begonnen met het opvragen van offertes bij vier verschillende bouwbedrijven. De architect, Boudewijn Krijger, van Krijger & Wagter architecten, die de tekeningen heeft gemaakt voor de verbouwing, had al vaker met Bouwbedrijf van der Helden samengewerkt en had daar goede ervaringen mee. Bouwbedrijf van der Helden kwam er daarbij voordelig uit. Wim van der Helden is jong en had bovendien andere ideeën dan de andere aannemers, we zaten snel op een lijn. Hij is iemand die slagvaardig is, met de positieve instelling: het komt allemaal goed”.
Je hoeft het niet in alles met elkaar eens te zijn vertelt de opdrachtgever: “Ik had soms heel duidelijk is mijn hoofd hoe ik het wilde, maar Wim kwam soms met andere ideeën: als je het nou eens zo doet dan gaat het makkelijker, en dat is ook erg prettig.”

“In totaal hebben we zeven maanden verbouwd, waarbij er geen moment is geweest dat ik dacht: o, hemeltje! Het was heel leuk en ik zou het zo weer doen”, vertelt Anne Floor enthousiast. “De samenwerking was een lot uit de loterij en het leuke was dat er allemaal mensen uit de buurt werkten, zoals een elektricien bij mijn ouders uit de buurt en een rietdekker waarbij ik op school heb gezeten. Niets is recht aan dit huis, waardoor er veel gerekend en gemeten moest worden, maar ik heb dit met gerust hart overgelaten aan de goede, creatieve timmermannen”
“Het overleg ging makkelijk via telefoon, what’s app en mail.
Wim van der Helden kwam bovendien vaak over de vloer, zelfs op zaterdag, omdat hij wist dat ik die dag thuis was. Deze bouw heeft waarschijnlijk met de minste bouwoverleggen plaatsgevonden, zo soepel is het gegaan”.

Anne Floor is blij met het eindresultaat. “Mensen die hebben meegewerkt komen ook met trots terug om te laten zien aan hun familie waar ze aan hebben gewerkt. Als mensen een voorbeeld willen zien van een juichende verbouwing moeten ze maar hier komen!”

Op de vraag of de opdrachtgever nog verbetertips heeft voor Bouwbedrijf van der Helden is het antwoord: “vooral de goede timmermannen houden en een laagdrempelig bedrijf blijven.”