Fam. Sengers – verbouwing boerderij Opijnen


Reactie opdrachtgever familie Sengers
verbouwing boerderij, Opijnen 2016

Na de aankoop van onze boerderij gingen we op zoek naar een aannemer uit de omgeving, die ervaring had met het (ver)bouwen van oude boerderijen. We wilden namelijk een stuk aanbouwen aan de bestaande boerderij. Via internet zijn we bij van der Helden terecht gekomen. We werden erg enthousiast van de verschillende renovatieprojecten, die Wim van der Helden ons als inspiratie liet zien. De keuze voor deze aannemer was dan ook snel gemaakt.
Van der Helden heeft ons in het begin van het bouwproces goed geholpen met het doorverwijzen naar de juiste personen, zoals een geschikte architect en de juiste personen bij de gemeente. Omdat we tijdens de aanbouw van het nieuwe gedeelte in het bestaande gedeelte van het huis bleven wonen, heeft Van der Helden ervoor gezorgd dat we een afgeschermd gedeelte kregen waar we woonden met een noodkeukentje. Hierdoor ervaarden we weinig tot geen overlast van de bouw. Van de afgesproken planning werd niet afgeweken, waardoor we merkten dat ‘afspraak is afspraak’ echt geldt bij van der Helden.
Wim van der Helden was als projectleider altijd goed bereikbaar. De communicatielijnen waren lekker kort. Wat extra opviel is de kwaliteit waar van der Helden voor gaat. Dat zie je terug in de keuze van het personeel en de keuze van onderaannemers. Maar ook in de keuze van de materialen. Denk hierbij aan goede kozijnen, goede kwaliteit van het riet en de prachtige eiken balken.
Het bouwproces liep nagenoeg vlekkeloos. We hebben weinig te maken gehad met onvoorziene omstandigheden. Een onvoorziene omstandigheid was bijvoorbeeld een goede afwatering rondom het huis. Van der Helden komt zelf direct dan met een goede oplossing, zodat we ook hierbij tevreden terugkijken op het bouwproces.
Overall kijken we dan ook met plezier terug naar de samenwerking met van der Helden. We zijn erg tevreden over de aanbouw, die van der Helden heeft gerealiseerd. We wonen er met veel plezier! We raden van der Helden dan ook zeker aan als geschikte aannemer.