Bouwen met Van der Helden

Bouwen met Van der Helden

Bouwers met duurzame aandacht sinds 1970

 

Ons bedrijf

In 1970 nam de heer F. van der Helden het Aannemersbedrijf De Jongh over van zijn voormalige werkgever. Deze had geen opvolger binnen de familie en spoorde hem aan het bedrijf voort te zetten.
De heer Van der Helden legde een gezonde basis onder het bedrijf, waarvan zijn zoon W. van der Helden, in 1986 medefirmant werd en sinds 2001 eigenaar. Het bedrijf werd in 1997 een BV en is in 2002 verplaatst naar het huidige ruime nieuwbouwpand op het industrieterrein “De Geer” te Ophemert.

Duurzaamheid

Wij besteden veel aandacht aan duurzaam bouwen. Met onze kennis van een duurzame werkwijze en een duurzaam product bouwen wij samen met de klant aan een prettige en duurzame woon – of werkomgeving. Betrokkenheid en persoonlijk overleg met de opdrachtgever staan hierbij centraal. In alle fasen van het bouwproces luisteren wij aandachtig naar uw wensen, zodat wij deze kunnen omzetten naar een mooi eindproduct.

Certificaten

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Bouwgarant, die controleert op kwaliteit, werkmethodiek en het nakomen van afspraken. Voor opdrachtgevers vormt de Stichting Bouwgarant de verzekering dat zij een goed bedrijf hebben gekozen.
Tevens is ons bedrijf lid van Bouwend nederland, Woningborg en Volandis en zijn we gekwalificeerd als Erkend Leerbedrijf.

lid van bouwend nederland

 

Kennis maken?

Wilt u een huis of bedrijfspand gaan bouwen, maar wilt u zich eerst oriënteren over de mogelijkheden, de prijzen en de meest gewenste aanpak? Maak dan gerust een afspraak voor een geheel vrijblijvend gesprek. Wij zetten u dan graag de mogelijkheden uiteen van bijvoorbeeld aanneming, het werken op basis van open calculatie, desgewenst met een bouwteam. Wij brengen ook geheel vrijblijvend een eerste offerte uit. Ook wanneer uw plannen nog geen vaste vorm hebben denken wij graag over uw toekomstige project mee.

 

Nieuwbouw

Landgoed Eck en Wiel

Nieuwbouw Landgoed Eck en Wiel

Specialistische vakkennis

Van der Helden geniet een uitstekende naam op het gebied van nieuwbouw van exclusieve woonhuizen en bedrijfspanden maar ook van seriebouw. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en de afwerking, wat ondermeer tot uitdrukking komt in de keuze van materialen en de selectie van vaste onderaannemers, zoals stukadoors, tegelzetters, elektriciëns en loodgieters. Stuk voor stuk bedrijven met veel

specialistische vakkennis.

Prijs-kwaliteitverhouding

Door een efficiënte werkwijze is ons bedrijf in staat tegen concurrerende prijzen goed en duurzaam vakwerk te leveren. Daarbij is niet alleen van belang dat u trots kunt zijn op uw nieuwbouw, maar ook dat het gebouwde onderhoudsvriendelijk is en zijn uitstraling behoudt.

Aanpak

De aanpak van de nieuwbouw kan verschillen. Desgewenst kunnen wij u van het ontwerp tot de oplevering met advies en begeleiding terzijde staan. Eventueel verzorgen wij daarnaast de schetsen en bouwtekeningen. Uiteraard werken wij samen met architecten of andere deskundigen om uw bouwplannen optimaal gestalte te geven.

Begroting

Afhankelijk van de aard van het project en de voorkeur van de opdrachtgever maken wij een begroting op basis van een vaste aanneemsom, mits materialen en werkmethoden goed zijn omschreven. Ook kan het werk in regie worden uitgevoerd, waarbij aan de hand van de wensen een richtbegroting wordt opgesteld. Is de opdrachtgever voornemens met ons verder te gaan, dan ontvangt deze de open begroting. Vervolgens wordt het werk uitgevoerd op basis van nacalculatie van uren en verwerkte materialen. Voor welke aanpak u ook kiest; het is altijd verstandig om al in een vroeg stadium van de planning van uw nieuwbouw met ons in overleg te treden. Een eerste offerte is geheel vrijblijvend.

Verbouw

Aanpassing of uitbreiding

Verbouw Woning Rozendaal

Verbouw Woning Rozendaal

Bij een interne aanpassing of kleine uitbreiding aan uw huis, denken wij graag mee over een passende oplossing die wij desgewenst door middel van schetsen verduidelijken. Met daarnaast een offerte, waarin toegepaste materialen en werkwijze staan weergegeven, komen wij tot het door onze opdrachtgever gewenste resultaat.

De meest voorkomende aanpassingen van woningen en bedrijfsgebouwen zijn de uitbreiding met een serre, garage of dakkapel. Ook voeren wij graag groot onderhoud voor u uit of een combinatie van aanpassing en onderhoud. Vooral bij onderhoud is het vaak mogelijk om betere, onderhoudsvriendelijkere materialen te gebruiken, waarmee u op langere termijn de kosten in veel gevallen terug kunt verdienen.

Flexibele uitvoering

Daar wij beschikken over een eigen moderne timmerwerkplaats en een eigen metaalbedrijf zijn wij verzekerd van de vereiste kwaliteit en flexibiliteit voor het proces van nieuwbouw, maar zeker ook voor onderhoud, reparatie en restauratie. Uitvoering geheel in eigen beheer voorkomt bovendien onnodig oponthoud in de realisatiefase, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van het resultaat.

 

Monumentale panden

Vooral de afgelopen jaren heeft ons bedrijf een toenemend aantal monumentale panden geheel of gedeeltelijk gerenoveerd. Vaak worden deze weer in de originele staat gebracht, maar voorzien van eigentijds comfort, waaronder energiebesparende isolatie. Bij het restaureren van panden die onder monumentenzorg vallen volgen wij nadrukkelijk voorgeschreven werkwijzen.

Betaalbaar vakwerk

Renovatie woonboerderij Echteld

Renovatie woonboerderij Echteld

Wat geldt voor nieuwbouw geldt evenzeer voor renovatie en restauratie. Van groot belang is het ambachtelijke vakmanschap van onze medewerkers en de selecte groep onderaannemers waarmee wij samenwerken. Stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied, met ruime ervaring op dit terrein. Een belangrijk deel van het timmerwerk kunnen wij in eigen beheer uitvoeren. Daardoor zijn de lijnen kort en kan efficiënt en op maat gewerkt worden, waardoor de kosten relatief laag kunnen blijven.

Begroting en renovatie

Desgewenst kunnen wij u ook bij de voorbereiding van uw renovatie of restauratie terzijde staan. Soms is voor aanvang van de werkzaamheden vrij lastig te voorzien of bijvoorbeeld bestaande constructies nog voldoende intact zijn of vervangen moeten worden. Dan kunnen stelposten in de begroting worden opgenomen. In een dergelijke situatie is het ook mogelijk een bouwteam te vormen om, zonodig, tijdens de werkzaamheden afspraken te maken over de gewenste aanpak. Het werk wordt dan uitgevoerd op basis van nacalculatie van uren en verwerkte materialen.

Continuïteit

Meestal is het mogelijk een renovatie of verbouwing uit te voeren, terwijl de activiteiten van het bedrijf doorgaan of het huis bewoond blijft. Daarover kunnen tevoren afspraken gemaakt worden, zodat de continuïteit van de bedrijfsvoering of bewoning verzekerd wordt.